abut 2946939 1280

La Pauline Les Collines Merlot-Cabernet Pays d’Oc

Deze La Pauline bestaat dit jaar voor maar liefst 70% uit Merlot. Mooi diep donker kersenrood. Met heerlijk, aromatisch romig ‘fruitfluweel’ en malse rondeur. La Pauline is al meer dan een kwart de best verkochte wijn van de Wijnbeurs en wordt ook wel de Grand Cru voor doordeweeks genoemd.

Feiten over deze La Pauline Les Collines Merlot-Cabernet

Smaakprofiel: Stevig, zacht en romig
Druiven: Merlot en Cabernet Sauvignon
Land: Frankrijk, Pays d’Oc
Kleur/Soort: Rood
Serveertip: Harde kazen, Pasta, Biefstuk, Kip
Serveertemperatuur: 16-18°C
Alcoholpercentage: 13,5%
Op dronk van: 2013
Op dronk tot: 2019
Afsluiting:Kurk
Proefnotitie

Deze La Pauline Les Collines is mooi diep donker kersenrood. Aantrekkelijk mollig, vol romige Merlotweelde en zoete zwarte bessen. Krachtig, fruitrijk en romig. Goed geconcentreerd, vol sappige vleeskersen, Merlot-rondeur en vanille. Met heerlijk, aromatisch romig ‘fruitfluweel’ en malse rondeur, dankzij de volrijpe druiven van de beste hellingen in de Languedoc.
Vin de Pays d’Oc

De Pays d’Oc is een wijnstreek die een viertal departementen omvat (Pyrenées Orientales, Aude, Hérault, Gard) en waar – zoals wij weten – uitstekende wijnen worden geproduceerd. Een Vin de Pays d’Oc is een wijn uit het genoemde gebied die aan de strenge lokale eisen van de Franse wijnwet moet voldoen en die zich vaak kan meten met een willekeurige A.O.C. wijn uit dit gebied. De Languedoc dankt haar naam aan de taal die hier eens werd gesproken. In de 13e eeuw spraken beambten van de koning voor het eerst over het land waar men oc zegt in plaats van oui. Door vermenging van het Gallisch en het Latijn ontstonden hier 2 afgeleiden van het Gallo Romaans: de Langue d’Oc en het Occitaans. De liederlijk klinkende Langue d’Oc was de taal der troubadours. De hertogen en edelen omringden zich met deze dichterlijke lieden en lieten zich amuseren met de vele vleiende verzen die meestal in het teken stonden van begeerde minnaressen. Deze verzen en liederen werden uiteraard geïnspireerd door de prachtige wijnen die deze regio voortbrengt.

Veilige keuze voor elk moment

Omdat de druiven in 2012 niet overal 100% rijp werden, komt La Pauline dit jaar uitsluitend van ideaal gelegen, snel rijpende percelen op de heuvels (Collines) met een perfecte ligging ten opzichte van de zon. Omdat 2012 een groot jaar is voor de Merlot, bestaat deze La Pauline dit jaar voor maar liefst 70% uit Merlot. Extractrijke druiven die ‘blauw / zwart bakten’ in de felle zon op die speciale ‘helling-wijngaarden’, waar ook in de Bourgogne en Elzas de beroemde 1er- en Grand Cru-wijngaarden te vinden zijn.
Veilige keuze voor elk moment
 
Bij La Pauline weet u wat u krijgt en dus is altijd een veilige keus voor elk moment. Maar La Pauline is ook elke dag iets bijzonders én vertrouwds voor een betaalbare prijs. Speciaal voor u geselecteerd vanuit de drie basisprincippes: Souplesse, Rondeur, Richesse. La Pauline is vernoemd naar de zus van Napoleon, Marie Pauline Bonaparte en gold in haar tijd als een beroemde schoonheid, maar ze was ook een beetje rebels.

Iedere oogst de beste samenstelling

De La Pauline Les Collines Merlot-Cabernet is altijd een combinatie van de typische Bordeaux druiven: Cabernet-Sauvignon en Merlot. Afhankelijk van de oogst van de beste ‘Bordeauxdruif’ wordt bepaald of Cabernet of Merlot domineert. In de beginjaren bestond La Pauline voornamelijk uit Merlot. 1988, ’89 en ’90 waren immers zeer goed voor Merlot. Daarna volgden vele ‘Cabernetjaren’, totdat in 2007 de Merlot weer domineerde. Net als nu in 2009. Met die ouderwetse molligheid van Pomerol. Nostalgisch lekker.

La Pauline voor ieder moment

La Pauline heeft niet alleen elk jaar een terugkerende rode wijn, maar heeft ook een zeer fruitige Rosé een spatzuivere Sauvignon Blanc en een tintelende Vino Frizzante in haar assortiment. Voor de bijzondere gelegenheid wordt een prestige cuvée van la Pauline gemaakt: La Pauline Platine. Deze is zeer beperkt beschikbaar en speciaal voor de liefhebber van La Pauline voor een bijzondere gelegenheid. La Pauline Platine is er in Chardonnay en in Cabernet-Merlot, beiden op houten vaten gerijpt.

Leave a Reply