Griekse wijn kopen

Informatie over Griekse wijn
 
De Griekse wijn is een enorm oud product. In Griekenland wordt al enorm lang wijn gemaakt, de god van de wijn is een Griekse god: Dionysos. Dit is een god in de Griekse Mythologie. De Grieken zijn de ontdekkers van de wijn en ze hebben de wijn ook naar Europa gebracht. In oude historische boeken die geschreven zijn door de filosofen Herodotus en Stabo dat de Griekse legers door Armenië trokken en daar huizen aantroffen met diepe putten met Wijn. Deze kennis van de wijnbouw is door de Grieken ook verder Europa in gebracht, ze hebben hun kennis verspreid naar Italië en Marseille. De invloed van de Griekse wijnbouw is ook te merken in deze gebieden, of dit ook invloed heeft gehad op de gehele Franse en Italiaanse wijnbouw is lastig te zeggen, maar de Grieken hebben zeker een stevige vinger in de pap gehad.
 
De Grieken kennen meer dan driehonderd druivensoorten, al deze rassen worden hele lekkere wijnen van gemaakt, tot ongeveer 1960 werd er alleen wijn gemaakt van de inheemse druivensoorten. Na 1960 werden er ook steeds meer Europese druivensoorten geïntroduceerd in Griekenland. Enkele Griekse druivensoorten zijn: Malagouzia, Limnio, Mavrotragano, Mavroudi, Mochofilero, Xinomavro. Als je de hedendaagse Griekse wijnproductie gaat vergelijken met de Franse, dan is het maar een schijntje. De Griekse wijn is geen populaire wijn in de rest van de wereld. Terwijl er elk jaar meer dan 500 honderd miljoen liter wijn per jaar wordt geproduceerd. De Griekse wijn wordt enorm gewaardeerd door de wijnkenners, tien procent van de Griekse wijn heeft het VQPRD keurmerk. Dat betekent dat het kwalitatieve top wijn is!
 
Wilt je weten welke wijnen dit zijn, bekijk ze dan in de webshop!
 
Wijngebieden in Griekenland
 
Zijn er een hoop, alle eilanden in de Egeische Zee behoren tot verschillende eilandgroepen, maar de wijnregio’s worden opgedeeld in grote gebieden. Dus de Egeische Zee is een wijnregio, die wordt gezien als een grote regio. Een beroemde wijn uit deze regio is de Muscat, een enorm zoete witte wijn. Als u deze wijn nog nooit heeft geprobeerd, dan kunt u ook de Spaanse Moscatel proberen, deze komen enorm overeen met elkaar. Niet elke Moscatel wijn is hetzelfde het gaat hier specifiek om de wijn die uit de Samos regio komt.
 
Enkele andere Griekse wijn regio’s zijn: De Ionische Eilanden, hier overheerst de Venetiaanse wijnbouw. Centraal Griekenland is ook een wijnregio, waar ook Euboea een druiven geteeld worden. De voornaamste druivensoort die hier wordt geproduceerd is de Savatiano. Epirus is gelegen in het Noordwesten van Griekenland, het is een ontzettend bergachtig gebied wat de wijnbouw ten goed komt, hier wordt voornamelijk de kwaliteitswijn Zitsa gemaakt. Makedonia zal een hoop mensen meteen doen denken aan Macedonie, maar het ligt echt in Griekenland. Hier worden de tafelwijnen gemaakt in enkele verschillende regio’s.