Salentein Wijn

Informatie over Salentijn wijnen

Een enorm populaire wijnsoort is de Salentein wijn aan het worden. De wijngaarden is door de Nederlandse Mijndert Pon opgericht en wordt ook wel vol luit genoemd: Bodegas Salentein. In 1997 startte Pon met de bouw van de Bodega en in ongeveer 1999 werd de bouw afgerond. De wijngaarden van Salentein komen oorspronkelijk uit de 17e eeuw, de Salentein gaarden liggen in de ruïnes van Casa Grande. Dit is een oude boerderij die gebouwd werd door de Jezuïeten. In Argentinië ligt het gebied langs de westkust om nog specifieker te zijn in het Mendoza gebied, dit is de populairste wijnproductie regio van Argentinië. Wij hebben al een uitgebreid artikel over de Argentijnse wijn geschreven en hier staat meer informatie over Mendoza gebied in.

In de 17e eeuw was er al een begin gemaakt met de wijnproductie en 2 eeuwen later wordt daar een mooi nieuw begin aan gegeven door Pon. Hij begint met de druivensoorten Pinot Noir, Chardonnay en Sauvignon Blanc. Zoals eerdere aangegeven in dit artikel zijn dit allemaal Argentijnse wijnsoorten die enorm populair aan het worden zijn, wilt u meer weten over de Argentijnse wijn bekijk dan dit artikel.

Ook de Salentein wijnsoorten worden gemaakt in het Mendoza gebied in Argentinië, dit is de kern van de Argentijnse wijn. De lekkerste Argentijnse wijnen komen uit dit gebied. Dit is een bijzonder gebied omdat het op 900 tot 1500 meter hoogte ligt en dat de druiven die daar groeien hier optimaal kunnen profiteren van het klimaat. De druif is zich ook gaan ontwikkelen in de loop der jaren en heeft een dikkere schil waardoor de smaak nog beter is en de druif meer aroma heeft dan andere druifsoorten. Voor meer informatie verwijzen wij u naar het artikel over de Argentijnse wijn.

Voor de beste Salentijn wijnen kunt u het beste op deze pagina een keuzen maken. De meest populaire wijnen zijn onder andere de Merlot, Malbec en de Chardonnay.