Australische wijn kopen

Informatie over Australische wijn
 
Australie is de zesde grootste land van de Wereld, het is een beetje te vergelijken qua grootte met de hele westen, midden en zuiden van Europa. De bodem in Australie is zo divers dat het een uiteenlopende smaak qua wijn kan produceren. Ook al denken de meesten dat Australia alleen Shiraz produceren heeft het meer om het lijf dan alleen Shiraz en Kangaroes.

Australische wijn geschiedenis

Australie is een relatieve laatkomer op de wijn markt. De eerste wijngaarden werden geplant rond de 17de eeuw, het werd pas commercieel geproduceerd voor de export en de grootschalige verkoop tot halverwege de 18de eeuw. Rond 1860 was er een epedemie in Europa. Als u weleens tuiniert zal dit u wel bekend in de oren klinken. Phylloxera is een stof die in de grond zit in Noord Amerika, dus alle organismens zijn hier al aan gewend. Het zit in het bloed van de organismen. Per ongeluk is deze stof overgekomen van het Noorden van Amerika naar Europa, dit heeft voor een ramp gezorgd op de Europese wijngaarden. De Europese wijngaarden waren niet voorbereid op deze ramp en velen verloren hun hele wijngaarden. Dit is een reden waarom het niet meer mag om planten en andere organismen uit een land mee te nemen naar een ander conitent. Om te voorkomen dat er weer zo een ramp plaatsvind. Doordat de Europese wijnmarkt op zijn gat zat, kon de Australische wijnproductie een inhaalslag maken, ze liepen natuurlijk enorm achter maar het land werd minder zwaar getroffen door de ramp en kon dus hun wijnproductie opvoeren, omdat er meer vraag kwam uit andere landen.
 
Australische wijngebieden

Niew Zuid Wales

Dit is een gebied dat om Sydney heen ligt. Het heeft een lange geschiedenis van druivenontwikkeling en groei. Kijkend naar het klimaat zou dit veelste warm moeten zijn, maar wat velen niet weten is dat het klimaat in New Zuid Wales savonds ontzettend bewolkt kan zijn en daardoor de druiven weer beschermd worden door de zon. De luchtvochtigheid is ontzettend hoog in dit gebied en dat maakt het een ideaal gebied voor de druiven om te groeien.

Victoria

Dit gebied ligt in de zuid-oostelijke hoek van Australia. Dit is het enige gebied dat ook de effecten van de ramp met de Phylloxera gevoeld heeft. Ze hebben hier de wijngaarden die last hadden van de epedimie verplaatst, ze hebben ze toen naar een andere plak verplaatst, dit heeft een grotere ramp voorkomen. De meest bekende gebieden zijn wel de Yarra Vallei en de Pyrenees, ze liggen niet ver van de stad Melbourne en de zuidelijke kustgebieden. De wijn die geproduceerd wordt in de Yarra Vallei staat bekent om zijn bourgondische smaak. Het klimaat is hier ook een stuk koeler waardoor het gebied ideaal is om een heerlijke Pinot Noir en Chardonnay te produceren. Pyrenees is hernoemd na het Pyryneen gebied in Europa. Dit geied is een stuk warmer en daar worden volle droge rode wijnen geproduceerd.

Zuid Australie

In het zuiden van Australia liggen een aantal bekende regio’s waar heerlijke wijnen vandaan komen. Enkele bekende gebieden zijn: Barossa Vallei, Eden Vallei, McLaren Vale en de Coonawarra and Clara Vallei.
 
Bent u op zoek naar heerlijke Australische wijnen bekijk dan eens onze selectie wijnen, die wij speciaal voor u hebben geselecteerd. Dit zijn de beste Australische wijnen die u kunt absoluut moet proberen.