Amarone wijn kopen

Informatie over Amarone wijnen
 
De Amarone wijn is een typische rijke en volle Italiaanse rode wijn. De wijn wordt gemaakt van de gedeeltelijk gedroogde druivensoort Corvina. Er zit ook ongeveer vijf procent Rondinella druivensoort in. In 1990 kreeg de Amarone wijn het “DOC” kwaliteitskeurmerk. Als u hier meer informatie over zou willen, kunt u op de pagina van de Italiaanse wijn meer informatie hierover lezen. Tot ongeveer 2008 had het de DOC kwaliteitskeurmerk. Dit is het een na hoogste keurmerk dat een Italiaanse wijn kan hebben, in 2008 kreeg de Amarone en de Recioto Della Valpolicella wijn het allerhoogste keurmerk DOCG. In 2008 was de productie ongeveer 9 miljoen flessen. Amarone is een bittere wijn, die daarom ook bekend staat, wil je een iets minder bittere wijn die net zo lekker is als Amarone kunt u ook kiezen voor de Recioto wijn deze is een stuk zoeter.
 
Productie Amarone Wijn
 
De druiven worden rijp geoogst. In de eerste twee weken van oktober. De druif wordt daarna neergelegd op een stro berg om te drogen. Dit proces wordt in het Italiaans Apassimento or Rasinate genoemd. Doordat de druif op deze manier wordt weggelegd om te drogen, worden de smaken en suiker gehalte vergroot, het wordt ook gedaan met een aantal Franse wijnen zoals de Paille. Dit proces wordt nu niet meer op deze manier gedaan, de wijngaarden moderniseren hun processen ook. Er zijn nu speciale kamers waar het klimaat perfect geregeld kan worden, zodat de wijn optimaal rijpt en nog lekkerder wordt. Doordat de wijn op deze manier wordt gerijpt krijgt hij een ontzettende harde schil, deze schil zorgt er daarna voor dat de druif zijn smaak en bitterheid krijgt waar de Amarone wijn bekend om staat.
 
Dit proces duurt ongeveer 120 dagen, maar dit kan ook enorm variëren per productie gebied en degene die de wijn produceert. Het hangt ook van de kwaliteit van de druif af, hoelang hij moet rijpen op de stro. Nadat dit proces heeft plaats gevonden, wordt de wijn in tonnen gemaakt van Franse, Sloveense of Slowaakse eikenhout gegoten om nog langer te rijpen en op smaak te komen.